Saturday 31 March 2012

Un sistem de pompare a apei revolutionar

Inventia sistemelor moderne de pompare a apei a oferit caselor, fabricilor industriale, spitalelor si altor multe afaceri private sau publice, o mare usurinta si un confort sporit in ceea ce priveste nevoia zilnica de apa menajera sau industriala. Apa este una din nevoile de baza ale vietii. Omul poate supravietui zile intregi fara mancare – dar nu si fara apa. Pentru cautarea, gasirea si pomparea apei de sub pamant este nevoie de o mare indemanare si echipament modern si performant. In vremurile antice, apa era localizata in pamant cu ajutorul unor nuiele. Un sistem antic de pompare a apei era galeata de lemn. Cu 600 de ani i.e.n. pentru irigarea gradinilor si fermelor din Babylon, se folosea o roata uriasa din lemn pe care erau atasate multe galeti din lemn care scoteau continuu apa.

 

Astazi, pomparea apei din pamant este facuta sub alta forma, cu ajutorul pompei submersibile, sustinand viata si facand lumea un loc mult mai bun de trait. pompa submersibila este una din marile inventii ale omenirii, ce a revolutionat modul in care omul extrage si foloseste apa. Este un aparat electric sigilata ermetic. Mai este denumita "pompa de apa" vanduta sub acest nume in lumea intreaga. Pe langa extractia apei, pompa are diferite alte functii, ca aceea de a goli sau a asana anumite ape.

 

pompa submersibila are un motor sigilat ce este atasat corpului pompei. Este fabricat in conformitate cu rigorile pomparii apei zilnice de la suprafata sau din adancuri. Ceea ce face pompa un aparat formidabil este capacitatea acesteia de a asigura putere de pompare uriasa, nedepinzand de presiunea exterioara. O pompa submersibila are un sitem de sigilii mecanice ce sunt folosite in tinerea apei la distanta si prevenirea scurgerii acesteia inspre motor, fapt ce ar duce la scurt-circuit electric.

 

Principalele 4 criterii in alegerea unei pompe submersibile sunt:

  • puterea de pompare

  • debitul (presiunea) de pompare

  • puterea nominala (W)

  • descarcarea maxima si marimea descarcarii

 

Intretinerea pompei submersibile se face prin verificarea partilor componente in mod regulat. Sigiliile perforate sunt o dauna frecventa. In orice caz, pompele cele mai noi sunt construite pentru folosire mai intensa si intretinere minima.

 

Pompele submersibile vin in diferite forme, marimi si putere. O pompa de 750 W face treaba onorabila, dar pentru adancimi mai mari sau cantitati de apa insemnate se folosesc pompe cu putere nominala mai mare. O pompa submersibila de calitate are preturi incepand de la 400 lei si poate ajunge si la 4000 lei, in functie de putere, debit, automatizare si nu in ultimul rand, in functie de brand.

 

In alta ordine de idei, instalarea si setarea unei pompe submersibile presupune alte cheltuieli, pe langa cea de achizitie.


pompa submersibila, hidrofor

No comments:

Post a Comment