Wednesday 21 March 2012

Profesorii din Simand si-ar spala "umilinta" cu o mie de lei de caciula. Vezi cui cer acesti bani

stirileprotv.ro Conflictul de la Scoala Generala Simand e departe de a se fi incheiat. Profesorii au facut front comun impotriva primarului comunei, caruia ii cer daune morale pentru ca i-a tinut doua luni fara salarii.

Angajatii scolii l-au dat in judecata pe edil iar astazi au avut prima infatisare in fata Tribunalului Arad. Dascalii au cerut instantei sa il oblige pe primarul Ioan Simon sa le pateasca cate o mie de lei daune morale.

 

“Suma se justifica prin faptul ca am fost umiliti timp de doua luni, fiind lasati fara venituri, fapt care ne-a obligat sa cumparam alimente pe datorie de la magazine. Am acumulat rate neplatie la banci, facturi restante, care toate au atras penalitati mari”, a declarat directorul scolii, Aurelia Lasc.

Profesorii au depus si o plangare penala impotriva edilului, la Parchetul de pe langa Judecatoria Chisineu-Cris, pentru “abuz in serviciu”.

 

Primarul afirma, la randul sau, ca va actiona in instanta Inspectoratul Scolar JudeÅ£ean si pe inspectorul scolar general, Mirela Aldescu, „pentru abuz in serviciu si incalcarea legii educatiei nationale”. El sustine in continuare ca directorul Aurelia Lasc ocupa ilegal functia, pentru ca a fost numit de inspectorat, in timp ce din punctul sau de vedere Consiliul de Administratie al scolii ar fi trebuit sa faca numirea.

No comments:

Post a Comment