Tuesday 13 March 2012

Experienta multimedia completa cu XP si Vista

Sistemele de operare Vista si XP sunt deficitare la capitolul multimedia. Pentru ca sistemul de boxe si ecranul monitorului sa nu va dezamageasca, va trebui sa instalati cateva aplicatii suplimentare

Da, sistemul audio pe care il aveti este de ultima generatie, v-ati dotat masina cu un subwoofer ravasitor, dar la componenta software v-ati gandit? boxele bose vor fi neutilizabile fara un player bun, dotat cu ultimele codecuri. Pentru ca presupunem ca vreti sa le folositi si pentru a viziona filme. Cei tributari batranelor deja sisteme de operare XP si Vista le recomandam codecurile pe care le pot gasi si instala de la adresa ffdshow-tryout.sourceforge.net.

 

Configurarea ffdshow

Dupa configurare, trebuie sa va asigurati ca Windows-ul va folosi intotdeauna ffdshow pentru decodarea fisierelor multimedia, indiferent daca alt program instaleaza vreun filtru in mod mai mult sau mai putin ascuns. Pentru aceasta, din zona DirectShow Control mutati sliderul „Merit” spre maxim dreapta, la optiunea „very high”.

De cel mai multe ori, va veti uita la filme cu subtitrari. Uneori doriti sa schimbati variant de subtitrare. Un player bun ofera implicit aceasta optiune. Nu si Windows Media Player. Din acest motiv, trebuie ca icon-ul filtrului ffdshow sa fie vizibil in system tray atunci cand acesta este utilizat. Pentru aceasta, bifati „Excended Info” si  „Modern Tray icons” de la „Traz, dialog & paths”. Prin intermediul unui clic dreapta puteti selecta limba subtitrarii sau stream-ul audio.

 

Setari finale

A mai ramas sa va ocupati doar de de formatele de fisiere care lipsesc: XP poate reda deja AVI, MPEG si VOB. Adaugati MKV, MP4, M2TS si TS prin intermediul filtrului Haali Media Splitter (haali.su/mkv). Formatul MOV de la Apple necesita instalarea playerului dedicate QuickTime, iar din aceasta perspectiva trebuie sa fiti atenti la problemele de securitate ale acestui program.

Cand ati terminat de configurat sistemul, puteti alege playerul preferat si in acest fel nu mai depindeti de nesuferitul player VLC. Daca doriti sa conectati toate sursele multimedia, de exemplu hard diskul, TV-ul si laptopul, atunci veti avea nevoie de o aplicatie de tip media centre. O solutie ar putea fi Media Portal disponibils la www.team-mediaportal.com.

 

MediaPortal – da viata sistemului audio, monitorului sau televizorului

Ce puteti face cu Media Portal? In afara defunctiile implicite de player si de receptor radio, programul va ofera si posibilitatea de a fi controlat prin telecomanda. Suporta cele mai comune telecomenzi, fiind foarte usor de configurat. Veti putea decide ce buton veti vrea sa utilizati pentru a declansa o anumita actiune. IR Server Suite (IRSS) extinde suportul pentru inca 28 de telecomenzi, de la IMON la Wii si MacMini. Cu IRSS puteti crea layere pentru ca un buton sa poata indeplini mai multe functii. Astfel, si sistemul audio poate fi controlat prin intermediul telecomenzii.

Apoi, MediaPortal va ofera o multitudine de optiuni pentru a-i personaliza interata.  Aveti doua teme de baza: Home si Basic Home. Ambele pot fi setate, insa Basic Home se va dovedi chiar mai flexibil din punct de vedere al designului si este preferat de comunitatea de dezvoltatori care ii asigura suport in permanenta. Meniurile plasate sub Context Menu va permit sa selectati si chiar sa configurati optiunile pentru fereastra de vizualizare.

MediaPortal va ofera cel mai puternic motor TV si PVR (Personal Video Recorder) disponibil la momentul de fata. Nu exista o limita a numarului de televizoare sau a altor dispozitive multimedia pe care le veti conecta. Sunt suportate un numar mare de carduri TV, inclusiv cele analoage. Cu un singur card DVB-ATSC puteti vedea si inregistra mai multe canale in acelasi timp.

 

 

 

 


boxe auto, difuzoare boxe

No comments:

Post a Comment