Thursday 22 March 2012

Asigurare confort si siguranta in pensiuni

Dezvoltarea turismului spre zona serviciilor oferite de catre particulari a condus la aparitia exploziva a numeroase pensiuni, care pot oferi turistilor de week-end sau celor care doresc sa petreaca mai multe zile in concediu, o gama larga de servicii specializate, de la cazare si masa, pana la integrarea in diferite actiuni turistice si de agrement compatibile cu zona in care se afla pensiunea.

Orice propietar responsabil al unei asemenea pensiuni, va face toate eforturile pentru folosirea celor mai bune dotari tehnice cu care va inzestra locatia, astfel incat oricine ii va trece pragul sa se simta exact ca acasa. Sunt situatii cand locuinte obisnuite au fost transformate in pensiuni, prin extinderea capacitatii acestora de cazare, la care s-a adaugat pachetul de servicii specific unei astfel de locatii pentru primirea turistilor.

Daca intentionati o astfel de extindere, nu trebuie sa uitati ca siguranta persoanelor care vor locui in pensiunea dumneavoastra este prioritara. Nu este suficient sa aduceti cateva paturi in plus si inca doua mese in camera bucatariei de vara, ci va trebui sa suplimentati si capacitatea instalatiilor pe care le are in dotare pensiunea. Prezenta si experienta unui instalator profesionist va face cu siguranta diferenta pentru siguranta pe care o doriti.

In primul rand este vorba despre asigurarea posibilitatii prepararii hranei pentru turisti. Instalatia pentru gaze va suporta o intrebuintare sporita si poate chiar va fi necesara o suplimentare a debitului cu care aceasta functioneaza. Este absolut obligatoriu  ca pentru acest tip de alimentare cu combustibil sa contactati un instalator gaze acreditat de autoritatea in domeniu, care va prezenta optiunile pe care le aveti pentru folosirea in siguranta a unei astfel de instalatii. Orice interventie neautorizata, fie chiar si pentru montarea unui furtun de conectare pentru un aragaz suplimentar, poate avea urmari pe care nimeni nu si le doreste.

In paralel in functie de modalitatea de asigurare a apei calde menajere si a caldurii in pensiune, in cazul in care aveti instalata o centrala termica sau doriti instalarea uneia de capacitate mai mare, toata aceasta manopera va reveni exclusiv unui instalator centrale termice a carui acreditare, experienta si expertiza tehnica va asigura utilizarea in conditii optime si de siguranta a acestei utilitati.

O mentiune speciala cu referire la utilizarea drept conbustibil a gazului metan este legata si de intretinerile periodice obligatorii pe care va trebui sa le solicitati prin contactarea unui instalator bucuresti specializat in acest tip de interventii si care se va putea deplasa in locatia dumneavostra.

In componenta asigurarii unui climat cat mai placut in pensiune, trebuie sa aveti in vedere si folosirea unor echipamente pentru conditionarea aerului, mai ales atunci cand locatia pe care o puneti la dispozitia turistilor se alfa intr-o zona cu potential de clima calda. Prin folosirea unuia sau mai multor aparate de aer conditionat veti aduce la un standard asteptat sejurul clientilor dumneavoastra si cu siguranta acestia vor aprecia acest lucru.

Pentru sistemele de conditionare a aerului prin folosirea acestor aparate, se poate asigura atat racirea cat si incalzirea camerelor, cu conditia ca acestea sa aiba un randament potrivit cu locul in care sunt instalate. Pentru obtinerea unui astfel de randament consilierea si mai apoi instalarea unui astfel de aparat se va face doar cu ajutorul unui instalator aer conditionat, care va putea dimensiona corect capacitatea sistemului si folosi pentru instalare scule si echipamente de masura specializate pentru astfel de montaje.

Nu in ultimul rand instalatiile si acesoriile pentru folosirea apei in interiorul pensiunii vor trebui sa fie intr-o perfecta stare de functionare si cu un debit suficient atunci cand exista posibilitatea unei cereri simultane. Asigurarea acestui debit se poate face doar prin gasirea solutiilor tehnice specifice, pe care un instalator apa le va putea rezolva intr-un timp scurt. Pentru restul echipamentelor sanitare cu care vreti sa dotati baile, existenta unui proiect viabil si punerea lui in aplicare intr-o maniera profesionista isi va gasi rezolvarea cu concursul unui instalator sanitare, care va preda la cheie toate instalatiile de care aveti nevoie.


instalator gaze, instalator centrale termice

No comments:

Post a Comment