Thursday 15 March 2012

Instalatie electrica sigura

Folosirea tot mai intensa a aparaturi electrocasnice precum si a altor dispozitive actionate electric, cum ar fi pompele de apa sau sistemele de climatizare, genereaza valori mari ale incarcarii retelelor electrice din punct de vedere al cosumului exprimat in amperi. In orice gospodarie exista un varf de sarcina care poate fi atins fara un aviz prealabil, in orice anotimp, cand o serie de consumatori vor putea fi in acelasi timp conectati la reteaua electrica de alimentare a locuintei sau anexelor acesteia.

Pentru a nu sta in permanenta cu teama unei defectiuni sau chiar mai mult de atat, a unei avarii cu urmari periculoase pentru gospodaria dumneavoastra, generarea sigurantei instalatiei electrice pe care o exploatati se va putea face prin verificari periodice si atunci cand este necesar prin reconfigurari sau refaceri complete ale structurii acesteia.

Un electrician bucuresti, este singura persoana autorizata si in masura sa poata realiza toate actiunile necesare pentru mentinerea si intretinerea sigura a instalatiei electrice. Calificarea si atestatele legale pe care acesta le detine pentru interventii asupra retelelor electrice, ii acorda posibilitatea de actiune doar pe tipul de categorie de retea electrica pentru care are calificarea. Astfel un electrician bucuresti poate avea calificare pentru urmatoarele tipuri de retele: joasa tensiune (pentru retele casnice), medie tensiune (pentru retele industriale si utilaje de productie) sau inalta tensiune (pentru echipamente speciale industriale si retele de transport si distributie energie electrica).

In situatia in care sunteti decis sa faceti o interventie majora asupra instalatiei electrice a casei dumneavoastra, cum ar fi inlocuirea completa a intregului sistem de alimentare, contactarea unei firme specializate este cu siguranta cea mai corecta optiune pe care trebuie sa o luati. Firma specializata va pune la dispozitie atat expertiza tehnica a inginerilor electricieni pe care ii are angajati, care vor putea proiecta cu precizie si cu o marja de siguranta potrivita intreaga instalatie, cat si un electrician bucuresti pentru asigurarea montajului.

Faptul ca veti putea detine controlul asupra proiectului este un aspect important, in sensul ca veti colabora indeaproape cu priectantul retelei electrice pentru depistarea celor mai favorabile pozitionari ale elementelor de conectare la reteaua electrica (prize, comutatoare, lampi), eliminand astfel posibilitatea inserarii in proiect a unor astfel de echipamente redundante. Este o solutie optima pentru reducerea costurilor totale cu materialele si manopera.

In plus veti instiinta proiectantul retelei electrice asupra tuturor echipamentelor electrice pe care stiti ca le veti conecta la retea si in paralel veti face o evaluare aproximativa pentru perspectiva suplimentarii acestora in urmatorii ani. Combinate aceste demersuri, vor avea ca rezultat proiectarea unei retele electrice care va suporta fara probleme tehnice consumatorii conectati.

Aceiasi firme specializata, va efectua cu ajutorul unui maistru electrician bucuresti, sub directa supraveghere a inginerului proiectant, montarea si incastrarea intregii instalatii electrice, proba de functionare si incarcare a acesteia si predarea catre dumneavostra.

Avantajul contactarii unui electrician bucuresti este data de faptul ca in urma montajului veti beneficia de garantie pentru lucrarea efectuata, precum si de faptul ca proiectul instalatiei electrice va ramane in arhiva firmei in situatia in care vreodata vor fi necesare interventii asupra retelei.

Chiar daca in aparenta interventia asupra unei retele electrice casnice poate parea la indemana oricui, existand mereu binevoitori care sa-si puna la bataie serviciile in domeniu, nu merita niciun moment riscul de a accepta o asemenea oferta. O simpla izolatie intre doi conductori electrici facuta necorespunzator poate conduce in orice moment la producerea unui arc electric, care mai apoi in conditii propice va declansa un incendiu. In situatia nefericita in care nu sunteti acasa, sau acest eveniment s-ar produce pe timpul noptii, atunci urmarile ar fi extrem de periculoase.

De aceea nicio suma nu este prea mare pentru linistea si siguranta dumneavoastra atunci cand cereti sfatul si interventia unui electrician bucuresti profesionist, chiar si pentru inlocuirea unei sigurante automate.


electrician, electrician autorizat bucuresti

No comments:

Post a Comment