Tuesday 27 March 2012

Intretinerea PC-ului

In general calculatoarele au o durata de functionare destul de scurta, asta insemnand ca dupa aproximativ cativa ani incep sa apara defectiuni, iar reparatiile sunt atat de costisitoare incat nu e rentabil. In alte situatii cu toate ca PC-ul functioneaza foarte bine in descursul a doi trei ani apar modele noi mult mai performante mai puternice si cu facilitati imbunatatite. Pentru a mentine apratura elecronica in foarte buna stare de functionare cea mai importanta este manipularea dispozitivului cu grija, iar pentru a fi inca viabil pe piata cea mai simpla metoda este upgrade-ul. Cert este faptul ca nici un aparat electronic nu se strica intru totul. De cele mai multe ori se strica un anumit component, ca de exemplu bacteria la laptopuri, totodata placile de baza de sunet sau hard diskurile se pot defecta la fel de usor. Este foarte important faptul ca fiecare component  electronic al PC-ului in general are cerinte specifice de utilizare si asta implica si reguli diferite  de intretinere si de prelungire a duratei de functionare. Aceste reguli vizeaza fiecare componenet separat, ca de exemplu partea electronic a unui calculator,hard diskul, tastatura , mouseul,monitorul , dar ca si regula general valabila pentru toate aceste component este ferirea lor de socuri mecanice. Totodata aceste componente se afla intr-o carcasa. Esenstial este sistemul de racire, deoarece asta previne supraincalzirea componentelor si automat o temperature optima reprezinta o  durata de viata mai lunga. O alta regula este ca atunci cand calculatoarele sunt transportate sa fie ferite de variatii mari de temperatura sau condens si bineinteles socuri si vibratii. Un alt aspect de luat in seama este pozitionarea pc-ului . indicat este sa nu fie pus in preajma ferestrelor tot din motive de variatii de temperatura.

Durata medie de viaţă depinde evident si de numărul de ore de utilizare, modul şi de tipul de activitate si intensitatea cu care un  utilizator poate sa isi foloseasca  calculatorul. Daca tine cont de cateva reguli de baza, ne putem prelungi viata hard disk-ului nostru cu până la 30%, iar aceste metode  sunt  foarte  uşor de  pus în aplicare.

 Un sfat important este  ca atunci cand computerul nu este folosit sa fie pus pe starea hibernate. Acest sfat este deseori ignorat insa important este faptul că poate creşte în mod semnificativ viata device-ului dumenavoastra. Atunci când pune computerul este pe modul de hibernare, activitatea acestuia este redusa la aproape neglijabilă.

Curatarea si defragmentarea sistemului cel puţin o dată pe lună este binevenita. De asemenea este importanta sa  evitaţi instalarea softurilor  care nu sunt necesare pe sistemul dumneavoastră. Acest lucru  creşte în mod semnificativ activitatea memoriei si ingreuneaza sistemul in momentul  pornirii. Utilizarea unui sistem  de curatare ca de exemplu  CCleaner şi o defragmentare periodica poate reduce utilizarea resurselor, astfel durata de viata a sistemului este prelungita si totodata este  mentinut la paramentri optimi de functionare.

Opriţi sistemul în mod corespunzător .Nu opriţi  de la priza de alimentare atunci când sistemul este intr-o activitate intensivă. Întotdeauna opriţi sistemul în mod corespunzător,  astfel pe langa riscul de a pierde datele nesalvate poteti afecta procesorul intr-un mod ireversibil.


calculatoare second hand, calculatoare second hand

No comments:

Post a Comment