Wednesday 21 March 2012

Desfăşurarea activităţilor de instruire a tutorilor din ntreprinderi - organizaţii gazdă de practică

Facultatea de ÅžtiinÅ£e Economice, Universitatea din Oradea în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu: Universitatea de Vest din TimiÅŸoara - Facultatea de Economie ÅŸi de Administrare a Afacerilor ÅŸi Universitatea "Åžtefan cel Mare" Suceava - Facultatea de ÅžtiinÅ£e Economice ÅŸi AdministraÅ£ie Publică, în cadrul proiectului "Practica studenÅ£ilor economiÅŸti. Parteneriat inter-regional pe piaÅ£a muncii între universităţi ÅŸi mediul de afaceri" (acronim PRACTeam), proiect cofinanÅ£at din Fondul Social European - "InvesteÅŸte în oameni!", Programul OperaÅ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013; Axa prioritară 2 "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieÅ£ii cu piaÅ£a muncii"; Domeniul major de intervenÅ£ie 2.1 "TranziÅ£ia de la ÅŸcoală la viaÅ£a activă", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150, Valoarea totală a proiectului: 20.941.500 lei, Perioada de implementare: 01.10.2010 - 30.09.2013, Manager de proiect  - Prof. univ. dr. Anca DODESCU, anunţă desfăşurarea activităţilor de instruire a tutorilor din întreprinderi - organizaÅ£ii gazdă de practică.

Modulul de formare a tutorilor din întreprinderi/ organizaÅ£ii gazdă de practică se adresează grupului Å£intă I selectat în cadrul proiectului PRACTeam, format din specialiÅŸti angajaÅ£i în cadrul organizaÅ£iilor gazdă, care vor coordona la nivelul firmelor stagiile de practică ÅŸi internship ale studenÅ£ilor economiÅŸti.

Acest modul se desfăşoară, la sediul Partenerilor după cum urmează:

  • 23 - 25 martie 2012 la Universitatea din Oradea, Facultatea de ÅžtiinÅ£e Economice;
  • 20 - 22 aprilie 2012 la Universitatea de Vest din TimiÅŸoara, Facultatea de Economie ÅŸi de Administrare a Afacerilor;
  • 27 - 29 aprilie 2012 la Universitatea "Åžtefan cel Mare" din Suceava, Facultatea de ÅžtiinÅ£e Economice ÅŸi AdministraÅ£ie Publică.
Modulul de formare a tutorilor, are la bază suportul de instruire elaborat ÅŸi publicat în cadrul proiectului - Manualul tutorelui PRACTeam, ediÅ£ia 2012, revizuit ÅŸi îmbunătăţit, autor prof. univ. dr. LetiÅ£ia Filimon - expert inter-regional pregătire grup Å£intă I (tutori din întreprinderi), Universitatea din Oradea ÅŸi cuprinde teme referitoare la: Învăţarea la adulÅ£i; Strategii de motivare a adulÅ£ilor pentru învăţarea continuă/pe tot parcursul vieÅ£ii; Strategii, metode ÅŸi tehnici de formare a adulÅ£ilor; AutocunoaÅŸtere ÅŸi dezvoltarea personală; PercepÅ£ia celorlalÅ£i. Stereotipuri ÅŸi prejudecăţi; Comunicarea în mediile organizaÅ£ionale; Grupul ÅŸi munca în echipă; Gestionarea conflictelor; Stresul în organizaÅ£ii. Coping individual ÅŸi intervenÅ£ie la nivelul organizaÅ£iei. Lectorul Modulului de formare a tutorilor este prof. univ. dr. LetiÅ£ia Filimon.

Pentru informaţii suplimentare: www.practeam.ro
Contact: contact@practeam.ro

No comments:

Post a Comment