Thursday 7 June 2012

Necesitatea instalatiilor sanitare functionale

Partea moderna a vietii include nu numai tehnologie de ultima generatie ci si cele mai elementare atribute ale utilizarii instalatiilor cu care sunt dotate locuintele noastre, dar si tot ceea ce inseamna locatii in care se desfasoara orice tip de activitate economica sau de prestari de servicii catre populatie. In acest domeniu al utilizarii instalatiilor de apa, electricitate, gaze, termoficare, fiecare dintre acestea este diferentiat printr-o serie de particularitati constructive si de folosire, care in mod cert fac obiectul de activitate al celor care le pun in functiune pentru exploatarea curenta de zi cu zi, dar si a celor care le asigura continuitatea functionala prin service in parametri optimi si de siguranta.

Probabilitea aparitiei unor disfunctionalitati in exploatare este la fel de mare pentru fiecare dintre cele enumerate mai sus, avand in vedere ca toate aceste instalatii sunt supuse degradarii normale pe durata lor de utilizare, dar si de alte aspecte care tin de modul in care au fost initial puse in opera, adica instalarea propriu-zisa, a materialelor care au fost folosite pentru realizarea acestora, dar si a felului in care utilizatorii lor inteleg sa le utilizeze si sa le intretina atat timp cat sunt in dotarea locuintelor si a celorlalte spatii amintite.

De cele mai multe ori uitam sa ne mai facem vreo grija in privinta acestor instalatii si ajungem in situatii uneori periculoase cand pur si simplu constatam ca nu ne mai putem servi de ele. Una dintre cele mai utilizate astfel de instalatii de utilitate certa este cea legata de asigurarea apei menajere, atat pentru zona bucatariei cat si a camerei de baie. Aproape simultan in fiecare zi imediat dupa ce ne trezim, actionam comutatorul de electricitate si maneta care deschide apa la chiuveta. Sunt actiuni care au devenit reflexe, iar momentul in care una dintre acestea nu functioneaza, deja ziua noastra putem spune ca a inceput prost.

In asemenea situatii, primul gand este ca trebuie sa chemam un instalator pentru a remedia avaria aparuta. Un numar de telefon usor accesibil si pe care sa nu fie nevoie sa-l cautam mai ales in situatiile in care avaria unei instalatii sanitare se concretizeaza prin scurgeri serioase de apa, este cel mai util lucru pe care trebuie sa-l avem in vedere. Doar un instalator sanitare, va putea remedia in conditii optime si rapide aceasta situatie neplacuta, punand la adapost astfel securitatea functionarii in conditii de siguranta a instalatiei sanitare pe care o utilizati zilnic.

Chiar daca pentru moment situatia a fost rezolvata, acest lucru trebuie sa va ridice cateva intrebari referitoare la modalitatea in care trebuie privit acest tip de instalatie. Marea majoritate a spatiilor in care sunt utilizate instalatiile sanitare sunt in asa maniera concepute incat toata structura de baza a tevilor de legatura, robinetelor de siguranta si furtunurilor de legatura, sunt mascate pentru a nu aparea inestetic in camera respectiva.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care unele avarii nu pot fi depistate din vreme, prin observarea unor eventuale scrugeri minore, care ar putea prevesti o avarie serioasa. De aceea contactarea perioadica a unui instalator bucuresti este mai mult decat utila, pentru ca va aduce prin verificari o stare de siguranta in utilizare si depistarea precoce a unor posibile incidente de acest tip.

Un instalator profesionist in domeniul discutat este cea mai potrivita persoana care va poate sfatui chiar si pentru refacerea in totalitate a instalatiei sanitare a casei dumneavostra, atunci cand vechimea acesteia nu mai permite remedieri sigure. Este important sa nu neglijati niciodata acest aspect, pentru ca siguranta si eliminarea riscurilor neplacute care pot aparea in cazul unor avarii nu pot fi prevazute de un instalator sanitare, ci numai de atitudinea pe care ar trebuie sa o adoptati in cunostinta de situatie.

No comments:

Post a Comment