Monday 11 June 2012

Alegerea unui instalator de incredere

Atunci cand vine vorba sa apelam la serviciile unui instalator sanitare profesionist, fie ca avem o problema care trebuie rezolvata cat mai urgent posibil, fie ca pur si simplu dorim sa avem o astfel de persoana de contact in cazul in care s-ar intampla ceva pe parcurs, daca nu avem de la cine sa obtinem cateva recomandari, cautarea unei astfel de persoane poate deveni destul de ametitoare, mai ales daca facem acest lucru pentru prima oara. De aceea, este foarte important sa cunoasteti cateva reguli de baza si aspecte importante pe care trebuie sa le luati in considerare inainte sa luati hotararea de a angaja un instalator profesionist. Indiferent daca veti contacta aceasta persoana sau firma de servicii telefonic, prin e-mail sau personal, indiferent daca ati aflat de serviciile oferite dintr-o cautare efectuata online, din cartea de telefoane sau daca ati mers prin oras si ati descoperit o asemenea firma, este foarte important sa luati decizia finala in functie de anumiti parametri.

In primul rand, un instalator Bucuresti trebuie sa detina licenta de practica, sa fie persoana autorizata si, daca este necesar sa detina si un tip de asigurare. Intrebati, de exemplu, daca prestatorul serviciilor de instalator sau daca firma respectiva ofera servicii 24h/24h. De asemenea, informati-va si despre posibilul raspuns pe care l-ati primi in cazuri de urgenta. Daca aveti de a face cu o firma mare care ofera servicii de instalator sanitare, incercati sa aflati care este numarul personalului disponibil. Mai mult decat atat, aflati daca au toate ustensilele necesare in masina cu care se vor deplasa la dumneavoastra sau daca acestea sunt depozitate intr-un alt loc.

Este foarte important, desi nu neaparat esential, sa aflati si costurile percepute de catre instalator sau firma de servicii, sau cel putin sa va faceti o idee despre cerintele financiare ale acestora. In plus, va recomandam sa aflati si metodele de plata acceptate de instalator, daca trebuie sa platiti doar cash, sau aveti optiunea transferului bancar sau a platii cu card de credit. Cu toate ca ar putea parea ciudat, este foarte important daca dupa ce ati stat de vorba cu un instalator profesionist sau cu reprezentantul unei astfel de companii, ati ramas cu o senzatie pozitiva, de siguranta, deoarece acel instalator, in cazul in care veti decide sa-l angajati pe viitor, va lucra in casa dumneavoastra intr-un moment in care probabil va veti afla sub destul de mult stres.

Cu toate acestea, desi ar fi mult mai simplu si este totodata recomandat sa alegeti un instalator de incredere inainte sa apara o nevoie reala de astfel de servicii, de cele mai multe ori in realitate un proprietar va fi nevoit sa caute si sa angajeze un instalator doar atunci cand a intervenit o problema, de cele mai multe ori una urgenta. Totusi, chiar si atunci cand va uitati la ofertele disponibile si aveti nevoie urgenta de un instalator sanitare, in continuare este foarte important sa puneti intrebarile necesare inainte sa luati o decizie, pentru a va asigura ca aceasta este una in cunostinta de cauza.

In plus, dupa ce problema dumneavoastra a fost solutionata de catre instalator, este important sa analizati prin ce fel de experienta tocmai ati trecut. Trebuie sa vedeti daca acel instalator sanitare a facut o treaba buna, daca serviciile oferite au fost de calitate, cat a durat sa rezolve problema dumneavoastra precum si felul in care acesta si-a desfasurat activitatea, cat de ordonat si curat a fost etc. Daca experienta cu instalatorul ales a fost una negativa sau care nu v-a multumit pe deplin, probabil ca este cazul sa prospectati din nou piata.


Tags: instalator sanitare

No comments:

Post a Comment