Saturday 28 April 2012

Tehnologiile inteligente

        Multe din produsele care se fabrica azi sunt produse "inteligente" create prin asa numitele"smart tehnologies".

       Smart home tehnologies -tehnologiile inteligente din casa,sunt ultima generatie de tehnologii care fac ca toate, sau aproape toate aparatele din casa sa se poarte inteligent, adica sa interactioneze intre ele , pentru a crea un mediu cat mai placut in casa. Un aparat inteligent este dotat cu un computer sofisticat care ofera o functionalitate si o eficienta foarte mare aparatului.

       Produse ca frigiderul, cuptorul cu microunde, masina de spalat, aparatele de aer conditionat, de altfel, comune si obisnuite intr-o casa, devin obiecte inteligente care interactioneaza si lucreaza impreuna pentru a oferi maximul de confort.

       In bucatarie pot fi conectate intre ele frigiderul, cuptorul cu microunde, filtrul de cafea, masina de spalat vase. Un exemplu de functionare a unui aparat inteligent este urmatorul: frigiderul, conectat la internet, poate descarca retete culinare si sa le afiseze pe un LCD instalat pe el, poate face chiar si inventarul propriului continut, alertand consumatorul de cat timp sunt produsele in frigider, cand expira. De asemenea, datorita faptului ca multi oameni isi lipesc biletele pe frigider pentru a-si reaminti diferite sarcini, frigiderul o poate face in locul lor, printr-o agende electronica atasata pe el.

       In baie, folosind tehnologia wi-fi, masina de spalat va revolutiona procesul de spalare a hainelor in orice casa. Folosind un router wireless si o aplicatie pentru telefon, il va anunta pe consumator printr-o alerta, ca spalarea hainelor s-a terminat. Aceeasi tehnologie permite oamenilor sa dea comenzi masinii de spalat, cum ar fi repornire sau pauza, chiar daca ei nu sunt in casa. Masina poate si sa anunte prin smartphone anumite probleme care le are, chiar defectiuni.

       In sufragerie,aparatele smart sunt televizorul si aparatul de aer conditionat.

       Aparatele de reglare si filtrare a aerului  de ultima generatie au setari de autoreglare. Conectate la internet, prin calculator, tableta sau telefon, aparatele pot fi programate sa se opreasca sau sa se porneasca, sau sa se autoregleze sa adapteze temperatura camerei la numarul de persoane care se afla in ea.

       Acest aparat a facut posibila locuirea unor zone vitrege de pe glob, de aceea modernizarea si revolutionarea in acest domeniu era absolut necesara.

       Cererea de aparate de filtrare si racire a aerului a crescut foarte mult in ultimii ani si din cauza schimbarilor  climatice si de mediu.

        Din aceasta cauza, a cererii tot mai crescute, apare o problema destul de mare, cum ar fi consumul tot mai crescut de electricitate. Asa a aparut tehnologia pentru aparatele de aer conditionat care foloseste energia solara, care se consuma mult mai putin in comparatie cu energia electrica, ajutand astfel foarte mult la protejarea mediului.

      Smart tehnologies sunt descoperite si dezvoltate tot mai mult si din necesitatea de a usura viata, dar mai ales pentru protejarea pe cat posibil a mediului.


Tags: aer conditionat

No comments:

Post a Comment