Tuesday 10 April 2012

Oferta de anticariat online

carti online, anticariate digitale si viitorul informatiei

De ce nu mai citeste lumea carti? Din comoditate, in primul rand, si apoi datorita preturilor adaptate deja celor din UE. Insa pentru cine cauta, exista intotdeauna alternative. Mediul digital deja ofera o multitudine de site-uri care gazduiesc carti in diverse formate digitale.Au aparut chiar si biblioteci digitale. Este clar, in curand vom avea acces la orice carte tolaniti comod in fotoliul preferat prin intermediul unui book reader conectat la internet. Si atunci, de ce ati mai da bani pe o carte? Raspunsul pur si simplu nu exista pentru cei care nu citesc din placere. Este o investitie neprofitabila, dat fiind ca toata informatia este sau va fi disponibila in mediul online.

 

anticariat online versul anticariat clasic

Totusi, nu doar librariile dovedesc ca inca mai exista iubitori si cititiori de carte pasionati. anticariatele sunt vestigii ale unei lumi in destramare,o lume in care cartea era simbolul spiritualitatii, al elitelor. anticariatele, desi inca rezista in orasele mari, tind si ele sa fie inghitit de mediul online. Intr-adevar, farmecul de a te plimba printre rafturile cu carti vechi nu poate fi inlocuit cu spatiul rece si depersonalizant al internetului. Insa atunci cand cauti cu asiduitate carti vechi dintr-un anumit domeniu, un anticariat online va fi întotdeauna mai la indemana. Tot ce insemna anticariat online va va pune la dispozitie imediat stocurile disponibile. In plus, site-urile  de licitatii vor fi si ele posibile variante de achizitionare rapida a cartii cautate.

 

Noile generatii si anticariatele

Desi a avea un anticariat online nu echivaleaza neaparat cu a fi posesorul unor biblioteci impresionante de carti vechi, in general, in spatele acestor afaceri se ascund oameni pasionati, oameni care nu urmaresc castigul cu orice pret, in primul rand iubitori de carte si oameni de cultura. Insa nu va asteptati sa gasiti in acest spatiu chlipiruri. Cei de aici stiu sa aprecieze o carte la justa ei valoare. Desi, o carte veche ar trebui sa fie mai scumpa decat una noua dat fiind plusul de experienta, de personalitate si, nu de putine ori, de obiect colectionabil, de editie rara, de cele mai multe ori sunt mai ieftine si, uneori, chiar mult mai ieftine decat editiile noi. Bine, toata aceasta argumentatie este valabila doar in cazul iubitorilor de istorie, de vechi. Amatorii de gadgeturi dezvolta chiar adevarate fobii fata de tot ceea ce este vechi. Insa acestia au sanse mai mari de a deveni clienti ai unui anticariat online, decat ai unui anticariat clasic. Ei sunt adevaratii consumatori de carte on line. Pentru ei, tot ce este nou este si valoros, iar vechiul este ceva esentialmente demodat. Acest gen de public ar trebui urmarit de cei care detin o afacere in domeniu pentru ca ei reprezinta viitorul. Fara carti nu se poate, a se citi informatie, insa cartea online este clar o alternativa la cea fizica.

 

O pledoarie pentru anticariate

In primul rand, nu e o noutate faptul ca suntem inapoiati din multe puncte de vedere, insa am inceput sa repozitionam aceste intarzieri. Ce poate fi gresit in intarzierea in preajma cartii fizice, cea care a insemnat secole de-a randul cultura ocidentala?! Este acelasi lucru cu a intarzia in piata, in preajma morcovilor cultivati cinstit si cu dragoste de tarani in loc de a te napusti in hipermarketuri pentru a umple cosurile cu tot felul de produse tratate chimic sau chiar modificate genetic. Asadar, acest articol se vrea un manifest in favoarea anticariatelor. Chiar daca anticariatele sunt online, acestea vand pana la urma aceiasi carte cinstita, trecuta prin maini tremuratoare si pe sub ochi avizi de cunoastere. Traiasca anticariatele!

 


modele de tricotat, capra cu trei iezi

No comments:

Post a Comment