Wednesday 29 February 2012

Petreceri cu laser pentru copii

Distractia cu laser – o noua idee pentru aniversarea copiilor vostri

Totul se transforma rapid. Daca pana mai ieri, aniversarea copiilor presupunea un tort, cateva sucuri si doar cativa invitati, azi lucrurile s-au complicat. Si copii vor sa fie in pas cu tendintele prezentului. Petrecerile lor implica o organizare temeinica si o locatie pe masura. Ultimul ragnet in materie de distractie pentru copii o reprezinta jocurile cu laser, mai ales daca copii au inceput deja sa guste shuterele de pe calculator. O strategie a limitarii acestor jocuri, poate incepe cu o usoara transpunere in plan real. Si aici intervin salile de jocuri.  In Bucuresti copiii vor beneficia de un spatiu special amenajat si de toate echipamentele necesare unei astfel de intreprinderi. Dar sa vedem exact despre ce este vorba...

 

Vesta si pistolul cu laser

In primul rand echipamentul. Este simplu: copilul va purta o veste speciala, bine stransa pe corp, prevazuta cu senzori pentru „captarea” proiectilelor inamice. Apoi, bineinteles, pistolul – high-tech, prevăzut cu un sistem infrarosu, de altfel inofensiv. Jocul de laser tag este controlat de un sistem performant care contabilizază scorul in timp real, afisandu-l pe un ecran urias. Suna cunoscut: un altfel de paintball. Insa este unul mai putin invaziv, mai putin costisitor si, nu in ultimul rand, mult mai actual. In plus, nu riscati sa va loviti sau chiar sa va murdariti hainele. Buna dispozitie pare deja asigurata!

 

Decorul si alte oferte

Apoi terenul de joaca – laser tag arena! Este de fapt un labirint foarte realist, cu decoruri futuriste si tematice -  fie ca se va pune in scena o tema ca Star Wars, fie ca se trece la ceva mai autohton, ca Batalia pentru Basarabia. Imaginatia copiilor trebuie activata si partea motivationala va compensa limitarile decorului.

La toate acestea se adauga si barul complet dotat. In pauza dintre doua partide, combatantii se pot realaxa cu o gustare la bar sau doar cu o racoritoare.

 

Cel putin 11 mici combatanti...

Petrecerea laser va fi un moment de neuitat. Aniversarea laser va fi un punct de cotitura, deschizand ochii celor mici catre un nou orizont, dincolo de spatiul virtual nociv al calculatorului. Dar nu uitati ca echipele trebuie sa fie sudate si sa existe minim 10 invitati cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani. Bineinteles, prezenta cel putin a unui adult va fi obligatorie! Durata unei astfel de petreceri va fi de doua ore jumate si va include cel putin trei partide de laser tag.

 

Privim spre viitor?

Este, fara indoiala, distractia viitorului. Si nu doar pentru copii. Exista deja proiecte de team bilding extrem de reusite bazate pe aceasta idee. In lume fenomenul se bucura  deja o popularitate extraordinara, cu sute si mii de labirinturi si milioane de impatimiti ai jocului. Se organizeaza adevarate competitii, cu premii substantiale. Dar asa se intampla cand o distractie destinata copiilor este preluata de adulti pierzându-si, inevitabil, inocenta initiala. Cu toate acestea, copii dumneavoastra vor fi intotdeauna entuziasmati de o astfel de idee. Iar pentru parinti, aceasta inseamna in primul rand o buna ocazie de a-i urmari pe cei mici in interactiune directa, departe de spatiul virtual care incepe sa ingrijoreze din ce in ce mai mult pe psihologi. Si, sa nu va mirati daca la un moment dat cei mici si cei mari se vor duela cu aceiasi ardoare...

Asadar, laser tag, laser megazone!

 


distractie copii, laser tag arena

No comments:

Post a Comment